TISKOVÁ ZPRÁVA: GRANTEX pomáhá podnikatelům získat úvěr COVID bezplatně

Poradenská skupina GRANTEX nabídla podnikatelům v aktuální nelehké situaci s koronavirem své poradenství při získání mimořádného programu s názvem Úvěr COVID zcela bezplatně.
Divinova

Veronika Divinová

1. 6. 2020
virus-4999857-1280

GRANTEX reaguje na systémová opatření vlády České republiky, kterými se snaží vláda v této situaci své občany i ekonomiku chránit. Vznikl tak ve spolupráci s ČMZRB i mimořádný program Úvěr COVID, který firmám, jejichž podnikání bylo omezeno v důsledku šíření koronavirové infekce, usnadňuje přístup k provoznímu financování.

Program má pomáhat malým a středním podnikům, u kterých dochází k opožděným plněním v důsledku opatření k zamezení šíření koronavirové infekce, dále k pozastavením či úplným zrušením plnění z obchodních smluv. Z programu je možné získat úvěr pro provozní financování bez úroků a bez poplatků se splatností až dva roky a s odkladem splátek až o 12 měsíců. Úvěr lze poskytnout ve výši od 500 tis. Kč až do 15 mil. Kč a poskytuje se až do výše 90 % prokázaných způsobilých výdajů (prokázané výše vzniklé újmy pro podnik). Úvěr by měl sloužit především k zajištění provozního financování, tedy zejména k pořízení a financování zásob, pořízení drobného hmotného nebo nehmotného majetku a dalších provozních výdajů.

Získat úvěr je umožněno malým nebo středním podnikům  působících v programem podporovaných odvětvích a v případě, že společnost nemá splatné nedoplatky vůči státním institucím.

Máte zájem o naše služby nebo vás zaujal tento článek? Potřebujete se na něco zeptat? Napište nám a my vám rádi na vše odpovíme.

Chcete být i nadále v obraze? Sledujte nás.

Divinova

Veronika Divinová

Veronika pro vás pravidelně připravuje newslettery s novinkami nejen ze světa dotací, ale také z oblasti daní, účetnictví, práva, pojištění nebo auditu. Píše a publikuje články a spravuje sociální sítě.

MÁM ZÁJEM O VAŠE DAŇOVÉ PORADENSTVÍ

Vyplňte formulář a my se vám ozveme zpět co nejdříve.

*povinné pole

Přejít nahoru