Digitální podnik – cesta za digitalizací výroby a procesů

Očekávaná výzva na podporu digitalizace podniku je konečně tady. V článku zjistíte, jaké jsou podmínky pro její získání.
Divinova

Veronika Divinová

29. 4. 2021
project-plan-program-activity-solution-strategy-concept

Na konci května 2021 budou vyhlášené detailní podmínky dotačního programu ICT – Digitální podnik. Ten se zaměří na zvýšení konkurenceschopnosti českých podniků za pomocí podpory nákupu a zavádění nových digitálních technologií. Očekávanými přínosy těchto investic je změna výrobních postupů prostřednictvím digitalizace a robotizace, snížení provozních nákladů a naopak zvýšení produktivity. Program se zaměří i na snížení tvorby odpadů či zmetkovitosti.

Kdo může být žadatelem?

  • Malé a střední podniky, které mají provozovnu mimo hlavní město Prahu 

še dotace

  • Počítá se s podporou od 0,5 mil Kč do 30 mil. Kč
  • Malý podnik může dosáhnout až na 45 % způsobilých výdajů a střední podnik až na 35 %

Na co lze dotaci využít: 

  • Do způsobilých výdajů se řadí nákup ICT řešení a související služby, nevýrobní digitální technologie ale také se služby poradců a expertů v oblasti počítačové bezpečnosti

Podporované aktivity:

  • V této výzvě budou podporovány projekty zaměřené na digitalizaci, automatizaci či robotizaci procesů.
  • Dotaci je tak možné získat na realizaci těchto typových projektů:

Typy projektů

1. Digitální transformace firmy

 

Zde se jedná o podporu nákupu nevýrobních technologií, umožňujících vytvořit funkční propojený celek efektivnější pro řízení a chod firmy. Podporovány budou například chytré senzory umožňující monitoring provozních parametrů, jako je spotřeba, teplota, aktuální stav, dále systémy pracující na bázi AI, inteligentní dohledové systémy použitelné např. i pro dohled sítí fyzické infrastruktury, MIS, pokročilé softwarové nástroje pro programátory, softwarové návrháře, softwarové licence (CAD, Inventor, Photoshop atd.), virtualizační platformy, dohledové systémy včetně jejich nezbytných částí, servery, switche, routery atd.

2. Logistické a skladové technologie

 

Dotace se zaměří především na pořízení robotických autonomních strojů pro přepravu zboží, nebo robotické uklízení v areálu firmy, technologie RFID, čtečky QR kódů, rozpoznávání obrazu za pomocí neuronových sítí, NFC technologie, sledování stavu zakázek DCS / MES.

3. Vnitropodniková konektivita

 

Investice by měly vést k zajištění konektivity uvnitř podniku (aktivní, pasivní prvky sítě a stavební práce v areálu firmy).

4. Kybernetická bezpečnost

 

Dotace budou směřovány hlavně na opatření ke zvýšení kybernetické bezpečnosti a datové stability v době zvýšeného ohrožení daného přechodem řady firem do virtuálního prostoru. Podporována bude také systémová integrace pořizovaných či rozšiřovaných IT řešení, systémů a zabezpečení, služby poradců a expertů v oboru počítačové bezpečnosti.

5. Kancelářské aplikace nebo aplikace pro daňovou evidenci

 

Počítá se také s podporou jednoduchých, základních účetních programů, tedy podnikový informační systém s omezenou funkcionalitou je možno pořídit za cenu, která bude v souhrnu tvořit max. 20 % z CZV.

Příjem žádostí v této výzvě začne 2. 8. 2021. Jedná se o průběžnou výzvu. To znamená, že existuje omezená alokace peněz, která se velmi pravděpodobně vyčerpá hned v prvních dnech. Je velmi důležité podat žádost mezi prvními!

 

Naprosto zásadním klíčem k získání dotace, ale i úspěšné implementaci takového projektu, je mít připravený plán digitalizace vaší společnosti. Prvním krokem je zpracování procesní analýzy, která následně navrhne digitální řešení. Proto spolupracujeme s nezávislými odborníky na projekty digitální transformace firem a s vytvořením takového plánu vám umíme pomoci.

Využijte náš nezávazný formulář a napište našim odborníkům. Ozvou se Vám co nejdříve zpět.

Chcete být i nadále v obraze? Sledujte nás.

Divinova

Veronika Divinová

Veronika miluje psaní a již od studií obdivovala umění marketingu. Po dokončení magisterského oboru Management a podnikání na Newton University se proto rozhodla plně rozvíjet právě v marketingu. Její nejsilnější parketou je copywriting, e-mail marketing a sociální sítě.

Neseme odpovědnost spolu s vámi

Za naše služby nám náleží odměna až po úspěšném získání vaší dotace. Realizujeme proto pouze takové projekty, které mají vysokou šanci na úspěch. Nemarníme zbytečně váš čas a neslibujeme vám nemožné. Naprostá otevřenost je klíčovým pilířem naší spolupráce.

MÁM ZÁJEM O DOTACE

Vyplňte formulář a my se vám co nejdříve ozveme zpět. 

    *povinné pole





    Přejít nahoru