Aktualizace harmonogramu OP TAK na rok 2022

Harmonogram výzev OP TAK na rok 2022 se nedávno aktualizoval a zahrnul nejnovější informace.
Divinova

Veronika Divinová

4. 5. 2022
Aktualizace-harmonogramu-OP-TAK-na-rok-2022

Rádi bychom vás informovali, že Ministerstvo průmyslu a obchodu (MPO), Řídicí orgán Operačního programu Technologie a aplikace pro konkurenceschopnost (OP TAK), zveřejnil aktualizovaný Harmonogram výzev OP TAK na rok 2022.

 

V současné době probíhá proces vyjednávání operačního programu s Evropsku komisí. Rovněž je dokončováno schvalování Dohody o partnerství, která je zastřešujícím dokumentem pro čerpání fondů EU, a musí být schválena ještě před schválením samotného programu. Z těchto důvodů dochází ke změně celého harmonogramu. Při pozitivním vývoji můžeme předpokládat schválení OP TAK v červnu 2022.

 

První výzvy by se pak mohly otevírat v červenci 2022.

DOTAČNÍ PROGRAMY

Inovační vouchery

Až 75% dotace na nákup poradenských, expertních a podpůrných služeb v oblasti inovací. Podpora je určena malým a středním podnikům.

Aplikace

Až 85% dotace je určena na vývoj nových produktů, technologických postupů, procesů apod. Žádat mohou malé, střední i velké podniky.

Proof of Concept

Až 70% dotace na ověření potenciálu nových výsledků výzkumu a vývoje a to před uplatněním v praxi. Dotace na mzdy, náklady, poradenství, atd.

Úspory energie

Až 65% dotace na snížení energetické spotřeby budov, využití nevyčerpatelných energetických zdrojů, modernizaci rozvodů a mnoho dalšího, za účelem snížení uhlíkové stopy a zvýšení úspor při spotřebě energie.

Obnovitelné zdroje energie

Až 80% dotace na výstavbu větrných elektráren.

Inovace – Inovační projekt

S až 60% dotací uvedete do ostré výroby inovované produkty, které jste buď vyvinuli vlastním výzkumem a vývojem, nebo jste k těmto produktům získali práva. Podpora je určena malým, středním i velkým podnikům.

Pomůžeme vám připravit úspěšný projekt.

Chcete být i nadále v obraze? Sledujte nás.

Divinova

Veronika Divinová

Veronika pro vás pravidelně připravuje newslettery s novinkami nejen ze světa dotací, ale také z oblasti daní, účetnictví, práva, pojištění nebo auditu. Píše a publikuje články a spravuje sociální sítě.

Neseme odpovědnost spolu s vámi

Za naše služby nám náleží odměna až po úspěšném získání vaší dotace. Realizujeme proto pouze takové projekty, které mají vysokou šanci na úspěch. Nemarníme zbytečně váš čas a neslibujeme vám nemožné. Naprostá otevřenost je klíčovým pilířem naší spolupráce.

MÁM ZÁJEM O DOTAČNÍ PORADENSTVÍ

Vyplňte formulář a my se vám co nejdříve ozveme zpět. 

    *povinné pole





    Přejít nahoru