Dotační výzva Technologie 4.0 vyhlášena!

Velká podpora robotizace a digitalizace malých a středních podniků v České republice startuje již 22. listopadu 2023. Dotaci až 60 % žadatelé využijí na robotizaci výroby, manipulaci nebo například skladování.
Divinova

Veronika Divinová

26. 10. 2023
1 (16)

Dne 25. října 2023 byla Ministerstvem průmyslu a obchodu vyhlášena očekávaná dotační výzva Digitální podnik – Technologie 4.0. Příjem žádostí ve výzvě bude otevřen od 22. listopadu 2023 do 15. února 2024 a pro žadatele je celkem připraveno 1,5 mld. Kč. Podpora je určena malým a středním podnikům, kteří dle regionální mapy mohou získat dotaci ve výši 30–60 %.

Robotizace malých a středních podniků

Technologie 4.0 jsou pro podniky jedinečnou příležitostí v oblasti robotizace výroby, manipulace nebo skladování. Žádná jiná dotační výzva v současné době nepodporuje investice do robotizace výroby, která je dnes v otázce konkurenceschopnosti naprosto zásadní.

 

  • Robotizace výroby – nákup výrobních strojů a jejich součástí
  • Robotizace manipulace – manipulační systémy – „robotické ruce“, robotické manipulátory, dopravníky (pásové, válečkové apod.), ramena, automatické balicí stroje s automatickým ovinem a jiné
  • Robotizace skladování – fyzický inteligentní skladový systém např. chaotický robotizovaný sklad, automatická skladová věž, automatický výdejník nástrojů, automatické přepravníky a jiné

Digitalizace a bezpečnost

Podporována je však i celá řada dalších projektů, jejichž cílem je zvýšení digitální úrovně a akcelerace digitální transformace malých a středních podniků.

 

  • Komunikační infrastruktura mezi prvky systému – komunikační protokoly, ICT/IT systémy, vnitropodnikové sítě
  • Měřicí, scanovací a testovací technologie – např. 3D skener, přístroje pro analýzu obrazu a stanice pro kontrolu kvality s integrací do nadřazeného podnikového informačního systému a jiné
  • Identifikační infrastruktura – např. RFID, NFC, QR a čárové kódy, příslušné čtečky, terminály, tablety, chytré telefony a jiné
  • Kybernetická bezpečnost
  • Investice do dlouhodobého nehmotného majetku – náklady na pořízení a implementaci software, práv duševního vlastnictví včetně nákladů a jiné
  • Náklady na ostatní software poskytovaný v rámci cloudových služeb
  • Náklady na externě nakupované služby expertů
  • Školení a certifikační proces

Regionální mapa podpory

Nepřehlédněte

Podporu mohou využít podniky do 249 zaměstnanců, jejichž projekt bude realizován na území České republiky, avšak mimo hl. m. Prahu. O získání dotační podpory bude rozhodovat především kvalita zpracování dotační žádosti, nikoliv její včasné odevzdání. Hodnocení dotační výzvy je kolové, to tedy znamená, že se veškeré žádosti vyhodnocují až po ukončení jejich příjmu.

 

Pokud se o dotaci ucházíte, vložte maximum úsilí do vypracování vysoce kvalitní dotační žádosti. Využijte dlouholetých zkušeností dotačních specialistů GRANTEX, kteří vám zásadně zvyšují šance na získání podpory, a přitom vás zbavují administrativní zátěže, která se s celým dotačním procesem váže.

 

Vypracování dotační žádosti v prvním kroku vyžaduje detailní znalost podmínek výzvy a veškerých jejich příloh. Opomenutí jedné poznámky vás může stát dotaci nejen v etapě, kdy se o ni ucházíte, ale také v době realizace nebo udržitelnosti projektu, kdy už je výrazná část nákladů vynaložena.

Rádi vás celým dotačním projektem bez starostí provedeme. Ozvěte se nám na nezávaznou konzultaci, během které na úvod ověříme, zda jste způsobilým žadatelem a probereme váš záměr.

Chcete být i nadále v obraze? Sledujte nás.

Divinova

Veronika Divinová

Veronika miluje psaní a již od studií obdivovala umění marketingu. Po dokončení magisterského oboru Management a podnikání na Newton University se proto rozhodla plně rozvíjet právě v marketingu. Její nejsilnější parketou je copywriting, e-mail marketing a sociální sítě.

Neseme odpovědnost spolu s vámi

Za naše služby nám náleží odměna až po úspěšném získání vaší dotace. Realizujeme proto pouze takové projekty, které mají vysokou šanci na úspěch. Nemarníme zbytečně váš čas a neslibujeme vám nemožné. Naprostá otevřenost je klíčovým pilířem naší spolupráce.

MÁM ZÁJEM O DOTACE

Vyplňte formulář a my se vám co nejdříve ozveme zpět. 

    *povinné pole





    Přejít nahoru