Zvládněte krizi v potravinářském průmyslu

Podnikatelé prochází poslední roky tvrdou zkouškou. Zatímco potravinářského průmyslu se pandemie COVID-19 nedotkla v takové míře jako jiných podniků, současná energetická krize spolu s inflací dolehla na potravináře v plné síle.
Divinova

Veronika Divinová

3. 11. 2022
Zvládněte krizi v potravinářském průmyslu

Téměř denně slýcháme, jak podniky s dlouholetou tradicí z důvodu neudržitelné situace končí své provozy. Potravinářský průmysl je pod velkým tlakem a je na místě se ptát, co můžeme udělat pro to, abychom nepříznivou situaci zvládli ustát? Přirozenou reakcí podniků je promítnutí zvyšujících se nákladů do spotřebitelských cen. I to však má svou hranici, která se liší produkt od produktu.

Zažádejte o podporu

Stát prostřednictvím dotací podporuje nepříznivou situaci podnikatelů širokou škálou výzev. Podpořte své podnikání dotací na úsporná opatření, nové technologie s nižší spotřebou a vyšším výkonem, inovujte a automatizujte svůj byznys, zvýšíte tak svou konkurenceschopnost.

A právě v případě potravinářského oboru se nabízí dotačních příležitostí opravdu mnoho. Nenechte dojít situaci až do kritického bodu, kdy bude váš podnik ve vážných problémech. Nárok na dotaci mají pouze podniky ekonomicky zdravé (nejsou podnikem v obtížích).

Řešte situaci aktivně

Z krize vyjdou vítězně pouze ti připravení. Nečekejte na zlom situace k lepšímu, ale připravte se, že může být ještě hůř. Sledujte současné dotační výzvy a připravujte se i na ty plánované. Pokud například víte, že se příští rok chystá dotace, kterou byste rádi získali, lze již nyní realizovat takové kroky, díky kterým se vám šance na její získání mnohonásobně zvýší.

Nezůstávejte v tom sami

Naši dotační specialisté vám doporučují konkrétní dotační tituly na míru vašim potřebám a možnostem. Zároveň s vámi projdou příležitosti, které se budou teprve spouštět v následujícím období a pomohou vám se na ně připravit. Za naše poradenství platíte až ve chvíli, kdy vám dotaci získáme. Jsme férovým partnerem již více než 1 200 klientů.

Chcete být i nadále v obraze? Sledujte nás.

Divinova

Veronika Divinová

Veronika pro vás pravidelně připravuje newslettery s novinkami nejen ze světa dotací, ale také z oblasti daní, účetnictví, práva, pojištění nebo auditu. Píše a publikuje články a spravuje sociální sítě.

MÁM ZÁJEM O DOTAČNÍ PORADENSTVÍ

Vyplňte formulář a my se vám ozveme zpět co nejdříve.

    *povinné pole





    Přejít nahoru