Zúčastnili jsme se konference sociálních služeb

V lednu jsme se zúčastnili KONFERENCE PRO ŘEDITELE A EKONOMY POSKYTOVATELŮ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB. Podívejte se, jaká témata zde zazněla a co se pro poskytovatele sociálních služeb chystá.

Veronika Šáchová

17. 2. 2023
navrh-bez-nazvu-2023-02-17t123348291-1 (1)

V lednu jsme se zúčastnili KONFERENCE PRO ŘEDITELE A EKONOMY POSKYTOVATELŮ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB, kterou pořádala Asociace poskytovatelů sociálních služeb České republiky. Dotační specialistky GRANTEXU v oblasti sociálních služeb Ing. Veronika Šáchová a Ing. Lucie Jeroušková diskutovaly s poskytovateli sociálních služeb na téma aktuálních a plánovaných dotačních příležitostí.

Aktuální dotační příležitosti

Povídali jsme si nejčastěji na téma právě probíhajících dotačních výzev Sociální služby a Sociální bydlení, které nabízí podporu na investice do nákupu, výstavby nebo rekonstrukce objektů sociálních zařízení a sociálního bydlení, včetně jejich vybavení, ale také na nákup vozidel sociálních služeb nebo například na vybudování nebo rozšíření zeleně v okolí objektů.

 

Tyto dvě výzvy však nemyslí na poskytovatele pobytových služeb a vyžadují po žadatelích, aby byli zasíťované krajem či obcí.

U plánované výzvy Rozvoj a modernizace materiálně technické základny sociálních služeb však žadatelé již tyto překážky nenajdou. Ta je určena pobytovým službám na celém území České republiky, terénním a ambulantním službám v Praze. Ani zasíťování služeb tato výzva neukládá žadatelům v povinnost. Spuštění příjmu žádostí očekáváme během února 2023 a můžete se těšit až na 100% dotaci určenou rozvoji infrastruktuře sociálních služeb (výstavba nových a rekonstrukce stávajících budov, zázemí pro poskytování služeb, zvýšení kapacity i standardu lůžek), a to pro následující služby.

Podporované služby ve výzvě Rozvoj a modernizace materiálně technické základny sociálních služeb

  • Osobní asistence
  • Pečovatelská služba
  • Odlehčovací služby
  • Centra denních služeb
  • Denní stacionáře
  • Týdenní stacionáře
  • Domovy pro osoby se zdravotním postižením
  • Domovy pro seniory
  • Domovy se zvláštním režimem
  • Chráněné bydlení

Zajímá vás podpora pro vaše sociální zařízení?

Nejste si jisti, jaká dotační výzva je pro vás tou nejvhodnější nebo co vše získání podpory obnáší? Obraťte se na naši dotační specialistku Ing. Veroniku Šáchovou, která se specializuje na oblast sociálních služeb. Ráda nezávazně zodpoví dotazy ohledně podpory vašich služeb.

Chcete být i nadále v obraze? Sledujte nás.

Veronika Šáchová

Veronika působí jako obchodní manažerka a specializuje se především na podporu firem a neziskových organizací, kterým se snaží pomoci maximálně využít dostupné dotační prostředky. Zpracovává také dotační analýzy jednotlivých záměrů a podílí se na nastavení projektových záměrů tak, aby odpovídaly pravidlům pro čerpání finančních prostředků ať už ze státního rozpočtu, nebo z rozpočtu Evropské unie.

MÁM ZÁJEM O DOTAČNÍ PORADENSTVÍ

Vyplňte formulář a my se vám co nejdříve ozveme zpět. 

    *povinné pole





    Přejít nahoru