Vyhlášení nových výzev OP TAK

Ministerstvo průmyslu a obchodu v pondělí 16. ledna 2023 vyhlásilo čtyři nové výzvy pro podniky v oblasti výzkumu, vývoje, inovací, digitalizace a technologií. Nepropásněte výzvy a podpořte vaše projekty z veřejných zdrojů.
Divinova

Veronika Divinová

18. 1. 2023

Přibližně 650 000 000 Kč je připraveno pro žadatele v nově vyhlášených výzvách Ministerstva průmyslu a obchodu v oblasti výzkumu, vývoje, inovací a digitalizace, a to především v podnicích malé a střední velikosti. 

 


 

Základní výzkum

Výzva Inovační vouchery cílí na rozvoj komunikace a sdílení poznatků a know-how mezi podnikovou a výzkumnou sférou. Podporávny jsou například projekty vývoje a zavádění nového produktu (služby nebo procesu), jejich certifikace nebo například optimalizace procesů, parametrů a vlastností produktů.

 

Výzva Spolupráce – klastry podporuje kolektivní výzkum, jehož výsledky jsou využitelné vícero podniky, které na jeho základě mohou vyvinout vlastní řešení pro nového produkty (služby nebo procesy). Dále je možné například dotaci využít na založenírozvoj centra klastru pro účely výzkumu, vývoje a inovací.

 

Výzva Partnerství znalostního transferu podporuje parnerství mezi podniky a výzkumnými organizacemi. Cílem je transfer znalostí, ke kterým podnik nemá přístup. Mezi příkladové projekty patří zavádění pokročilých technologií v podniku, vývojové a inovační aktivity nebo například optimalizace výrobních a podnikových procesů.

 

Výzva Technologické platformy je zaměřena na tvorbu a implementaci strategii v oblasti digitalizace a zelené transformace průmyslu. Cílem je urychlit rozvoj digitální a zelené transformace a zavádění pokročilých technologií v podnicích.

Chcete být i nadále v obraze? Sledujte nás.

MÁM ZÁJEM O DOTAČNÍ PORADENSTVÍ

Vyplňte formulář a my se vám co nejdříve ozveme zpět. 

    *povinné pole





    Přejít nahoru