Úspěšné schválení nové podpory OP TAK

Evropská komise schválila nový Operační program Technologie a aplikace pro konkurenceschopnost (OP TAK). OP TAK je určen především na podporu výzkumu, inovací, chytré energetiky nebo cirkulární ekonomiky.
Divinova

Veronika Divinová

30. 6. 2022

Plánuje se, že první výzvy z tohoto programu budou vyhlášeny již v průběhu aktuálního léta. Vyjednávání s Evropskou komisí o schválení OP TAK trvalo více než půl roku.

 

OP TAK můžeme definovat jako nástupce OP PIK (Operační program Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost) a cílí především na podporu v oblastech výzkumu, vývoje, inovací, digitalizace, rozvoje podnikání a dovedností, digitální infrastruktury, chytré energetiky, cirkulární ekonomiky nebo čisté mobility.

 

Program je určen především pro malé a střední podniky, ale v oblastech výzkumu a vývoje či energetiky mohou o podporu žádat i podniky velké. Kromě soukromých firem mohou ve vybraných oblastech o podporu rovněž žádat provozovatelé výzkumných a inovačních infrastruktur, organizace pro výzkum a šíření znalostí, kraje a obce nebo organizační složky státu.

Výše alokace je stanovena na 81,5 mld. Kč.

Chcete mít jistotu, že podáte úspěšný projekt? Ozvěte se nám, rádi Vám se získáním dotace pomůžeme.

Chcete být i nadále v obraze? Sledujte nás.

Divinova

Veronika Divinová

Veronika pro vás pravidelně připravuje newslettery s novinkami nejen ze světa dotací, ale také z oblasti daní, účetnictví, práva, pojištění nebo auditu. Píše a publikuje články a spravuje sociální sítě.

MÁM ZÁJEM O DOTAČNÍ PORADENSTVÍ

Vyplňte formulář a my se vám ozveme zpět co nejdříve.

    *povinné pole





    Přejít nahoru