Případová studie: Jak automotive společnost snížila náklady na pojištění?

Firmy stále hledají možnost, jak snižovat své náklady, a to nejen v současné době, kdy tomu aktuální vývoj situace s pandemií COVID-19 a následný nepříznivý dopad na trh velmi přispívá. Přečtěte si naší případovou studii, ve které se dozvíte více informací!
Divinova

Veronika Divinová

16. 12. 2020
automotive

Firmy stále hledají možnost, jak snižovat své náklady, a to nejen v současné době, kdy tomu aktuální vývoj situace s pandemií COVID-19 a následný nepříznivý dopad na trh velmi přispívá.

Automotive společnost snížila své náklady díky auditu pojistných smluv

Pro našeho klienta, výrobní společnost s čistě českým kapitálem a s více jak 50 zaměstnanci, zabývající se výrobou součástek do sektoru automotive, jsme zajistili konsolidaci pojistných smluv, snížení nákladů o 23 %, navíc s lepšími parametry než byly předchozí smlouvy, a snížení administrativního zatížení spojeného s vyřizováním škodných událostí a komunikaci s pojišťovnou.

 

Náš klient proto využil služeb našich odborníků z řad divize pojištění a nechal své smlouvy prověřit pojistným auditem.

 

Díky tomu, že naši makléři mají velký přehled o pojistném trhu a produktovém portfoliu, náš klient ví, že mu umíme nabídnout ty nejlepší podmínky získatelné na trhu (dokonce lepší, než kdyby si pojištění poptával u pojišťoven sám). 

V této fázi s námi klient podepsal plnou moc – ta umožnila našemu pojišťovacímu makléři oslovit pojišťovny s požadavkem o zpracování nabídky pojištění na míru. (Náš pojišťovací makléř svým podpisem zároveň stvrzuje klientovi, že splňuje veškeré legislativní podmínky stanovené ČNB, vlastní platnou licenci a veškeré údaje o něm jsou veřejně dostupné v registru zprostředkovatelů).
 

Z provedeného pojistného auditu vyplynulo, že každý typ pojištění našeho klienta byl zasmluvněn u jiné pojišťovny s velmi rozdílnými parametry. Podařilo se nám nejen snížit náklady v těchto oblastech, ale také vyjednat lepší podmínky a snížit klientovi administrativní zátěž způsobenou nezkonsolidovanými smlouvami.

 

S klientem nyní spolupracujeme na připojištění i dalších rizik tak, abychom mu co nejvíce pomohli snížit možné budoucí finanční škody.

Pro našeho klienta jsme zajistili:

  • snížení celkových nákladů na pojištění o 23 %

  • snížení administrativní náročnosti u klienta o 40 %
  • výrazné zjednodušení pojistných programů a zlepšení parametrů

Rádi zkontrolujeme i vaše reálná pojistná rizika a navrhneme jejich řešení.

Chcete být i nadále v obraze? Sledujte nás.

Divinova

Veronika Divinová

Veronika pro vás pravidelně připravuje newslettery s novinkami nejen ze světa dotací, ale také z oblasti daní, účetnictví, práva, pojištění nebo auditu. Píše a publikuje články a spravuje sociální sítě.

MÁM ZÁJEM O PORADENSTVÍ V OBLASTI POJIŠTĚNÍ

Vyplňte formulář a my se vám co nejdříve ozveme zpět. 

    *povinné pole





    Přejít nahoru