Přehled dotací pro veřejný sektor – listopad 2022

Sledujeme ty nejzajímavější dotace, abychom pro vás připravili jejich pravidelný přehled. V následujícím článku jsme pro vás vybrali nejžádanější dotační tituly, které jsou určené veřejným institucím.
Divinova

Veronika Divinová

1. 11. 2022

KTERÉ DOTACE BY NEMĚLY UNIKNOUT VAŠÍ POZORNOSTI?

Ty nejzajímavější jsme pro vás sestavili do našeho pravidelného přehledu dotací.

Infrastruktura pro bezpečnou nemotorovou dopravu

Až 100% dotace na zvýšení bezpečnosti rizikových komunikací určených pro pěší a cyklisty. Celková výše podpory se pohybuje mezi 70 – 100 %. Příjem žádostí je otevřen do 6. října 2023, nebo do vyčerpání alokace.

Komunální FVE

Až 75% dotace na sdružené projekty výstavby FVE s více než jedním předávacím místem do DS/PS, systémy bateriové akumulace vyrobené elektřiny, systémy výroby vodíku elektrolýzou vody a zavedení energetického managementu včetně řídícího softwaru a dalších prvků pro optimalizaci výroby a spotřeby energie.

Sociální služby

Až 100% dotační podpora určená na nákup objektů zařízení a vybavení za účelem zlepšení nabídky a kvality sociálních služeb v přechodových regionech ČR.

Sociální bydlení

Až 100 % dotace na stavbu, pořízení či rekonstrukci bytů a bytových domů, vč. základního vybavení.

Energetické úspory ve veřejné infrastruktuře

Dotace z Operačního programu Životní prostředí je určena na snížení energetické náročnosti nebo zvýšení energetické účinnosti gastro provozů, prádelen a jiných technologických zařízení ve veřejných budovách a infrastruktuře.

Základní školy

Až 100% podpora na zlepšení rovného přístupu k inkluzivním a kvalitním službám v oblasti vzdělávání pomocí rozvoje infrastruktury základních škol a posílení distančního vzdělávání a odborné přípravy.

Obnovitelné zdroje ve veřejných budovách

Cílem dotace z Operačního programu Životní prostředí je zvýšení podílu obnovitelných zdrojů energie ve veřejných budovách. Podporovány jsou projekty na celém území České republiky s výjimkou hl. m. Prahy.

Čistírny odpadních vod a kanalizace

Dotace z Operačního programu Životní prostředí je určena na výstavbu a dobudování kanalizací a čistíren odpadních vod. Projekty lze realizovat na celém území České republiky.

Vodovodní přivaděče, vodovodní řady

Dotace z Operačního programu Životní prostředí je určena na výstavbu vodovodů pro veřejnou potřebu dle platného zákona za účelem nového napojení obyvatel na veřejný vodovod. Podporována je také výstavba vodovodních přivaděčů a řadů.

Potřebujete více informací? Neváhejte se na nás obrátit, rádi Vám pomůžeme.

Chcete být i nadále v obraze? Sledujte nás.

Divinova

Veronika Divinová

Veronika pro vás pravidelně připravuje newslettery s novinkami nejen ze světa dotací, ale také z oblasti daní, účetnictví, práva, pojištění nebo auditu. Píše a publikuje články a spravuje sociální sítě.

MÁM ZÁJEM O DOTAČNÍ PORADENSTVÍ

Vyplňte formulář a my se vám ozveme zpět co nejdříve.

    *povinné pole





    Přejít nahoru