Přehled dotací pro firmy – listopad 2022

Sledujeme ty nejzajímavější dotace, abychom pro vás připravili jejich pravidelný přehled. Podívejte se, jakou podporu byste mohli získat pro rozvoj vašeho podnikání. Pro více podrobností si jednotlivé dotace můžete rozkliknout.
Divinova

Veronika Divinová

1. 11. 2022

KTERÉ DOTACE BY NEMĚLY UNIKNOUT VAŠÍ POZORNOSTI?

Ty nejzajímavější jsme pro vás sestavili do našeho pravidelného přehledu dotací.

Fotovoltaické elektrárny do 1 MWP - podpora obnovitelných zdrojů energie RES+

Až 50% dotace na samostatné i sdružené projekty FVE s jedním či více předávacími místy do distribuční nebo přenosové soustavy, systémy bateriové akumulace vyrobené elektřiny a systémy výroby vodíku elektrolýzou vody.

Úspory energie

Až 65% dotace na snížení energetické spotřeby budov, využití nevyčerpatelných energetických zdrojů, modernizaci rozvodů a mnoho dalšího, za účelem snížení uhlíkové stopy a zvýšení úspor při spotřebě energie.

CZECH RISE UP 3.0 - poradenství pro digitální transformaci podniků

Podpora 85 % je určena malým a středním podnikatelům, kteří poskytují poradenství v oblasti digitální transformace. Dotační výzva se vztahuje na poradenství určené malým a středním podnikům a je otevřena pouze do 31. 3. 2023, nebo do vyčerpání celkové alokace finanční podpory.

Digitální podnik

Podpora zvýšení digitální úrovně podniků prostřednictvím nákupu a zavádění pokročilých nevýrobních digitálních technologií určených k automatizaci, digitalizaci dat a efektivnějšího propojení a řízení firemních procesů.

TREND

Až 70% dotace na aplikačně orientovaný výzkum za využití progresivních technologií jako jsou např. nanotechnologie či umělá inteligence (AI).

Inovace - Inovační projekt

S až 60% dotací uvedete do ostré výroby inovované produkty, které jste buď vyvinuli vlastním výzkumem a vývojem, nebo jste k těmto produktům získali práva. Podpora je určena malým, středním i velkým podnikům.

Proof of concept

Až 70% dotace na ověření potenciálu nových výsledků výzkumu a vývoje a to před uplatněním v praxi. Dotace na mzdy, náklady, poradenství, atd.

Aplikace

Až 85% dotace je určena na vývoj nových produktů, technologických postupů, procesů apod. Žádat mohou malé, střední i velké podniky.

Fotovoltaiky pro podnikatele

35-50 % dotace na pořízení a instalaci systémů fotovoltaiky včetně akumulace energie, projektovou dokumentaci stavby (fotovoltaické elektrárny) a inženýrskou činnost ve výstavbě – externě nakupované služby.

Potřebujete poradit? Obraťe se na nás, rádi Vám pomůžeme.

Chcete být i nadále v obraze? Sledujte nás.

Divinova

Veronika Divinová

Veronika pro vás pravidelně připravuje newslettery s novinkami nejen ze světa dotací, ale také z oblasti daní, účetnictví, práva, pojištění nebo auditu. Píše a publikuje články a spravuje sociální sítě.

MÁM ZÁJEM O DOTAČNÍ PORADENSTVÍ

Vyplňte formulář a my se vám ozveme zpět co nejdříve.

    *povinné pole





    Přejít nahoru