Harmonogram OP TAK 2024

Aktuální přehled dotačních výzev OP TAK na rok 2024 – dotace určené podnikům z oblasti výzkumu, vývoje, inovací a digitalizace, rozvoje podnikání a dovedností, digitální infrastruktury, chytré energetiky, cirkulární ekonomiky nebo čisté mobility.
Divinova

Veronika Divinová

15. 1. 2024

2021-2027

0
mld. Kč

2024

0 +
mld. Kč

2024

0
dotačních výzev

Operační program Technologie a aplikace pro konkurenceschopnost (OP TAK) spadající pod Ministerstvo průmyslu a obchodu (MPO) poskytuje jednu z nejvýznamnějších dotačních podpor pro české malé a střední podniky. Vybrané dotační tituly jsou však určeny také velkým podnikům, výzkumným organizacím nebo například start-upům. Podporovány jsou projekty po celé České republice s výjimkou Prahy – žadatel smí mít v Praze sídlo, ale nelze z programu OP TAK podpořit projekt realizovaný na území hl. m. Prahy. Veškeré informace o jednotlivých dotačních výzvách OP TAK 2024 nyní najdete přehledně na jednom místě v našem aktuálním přehledu.

Inspirujte se úspěšnými projekty

Podívejte se na případové studie vybraných projektů, na které dotační specialisté GRANTEXU pomohli získat část financí z veřejných zdrojů. 

DIGITÁLNÍ TRANSFORMACE | AXIS

Cílem projektu bylo zajištění zásadní změny celkového výrobního postupu, rozšíření kapacity stávající provozovny a umožnění společnosti vyrábět komplexnější a technologicky náročnější výrobky díky automatizaci, digitalizaci dat a efektivnějšímu řízení firemních procesů.

VÝZKUM A VÝVOJ | GRAPHENEUP

Experimentální vývoj spočívající ve vývoji nových produktů s využitím grafenu, jehož výrobě se podnik dlouhodobě věnuje. Výsledkem projektu byl funkční vzorek – chytré tričko vyrobené s použitím grafenu.

  • Dotace ve výši 11,5 mil. Kč
  • Dotační program: TRIO (dotační program byl v roce 2022 ukončen, jeho alternativou dnes můžeme označit program TREND nebo Aplikace)

VÝZKUM A VÝVOJ | NAFIGATE CORPORATION

Výzkum a vývoj profilovaného segmentu vláken zvaných “fibers“, který je průnikem mezi nanovlákny a biopolymery. GRANTEX pomohl významné české společnosti stát se prvním, kdo vyrábí nanotechnologické produkty a také transferuje své technologie do zahraničí.

  • Dotace ve výši 44 mil. Kč
  • Dotační program: Aplikace

Chcete být i nadále v obraze? Sledujte nás.

Divinova

Veronika Divinová

Veronika miluje psaní a již od studií obdivovala umění marketingu. Po dokončení magisterského oboru Management a podnikání na Newton University se proto rozhodla plně rozvíjet právě v marketingu. Její nejsilnější parketou je copywriting, e-mail marketing a sociální sítě.

MÁM ZÁJEM O DOTACE

Vyplňte formulář a my se vám co nejdříve ozveme zpět. 

    *povinné pole





    Přejít nahoru