Povinná publicita dotačního projektu

Nedávno jsme psali o nové povinnost pořádat akci tzv. Open Days, v rámci povinné publicity však vychází další aktualizace. Podívejte se, jakými prostředky budete jako příjemce dotace informovat veřejnost o jejím úspěšném získání.
Divinova

Veronika Divinová

9. 9. 2021

Důvod povinné publicity je prostý, co je dáno, to je psáno. Samozřejmě víme, že se to říká opačně, ale v případě publicity projektu to platí i v tomto pořadí. Informovat veřejnost o tom, k čemu nám evropské fondy pomáhají, je nezbytnou součástí každého úspěšného projektu. Mnohá místa, která byla díky dotacím zvelebena, jistě znáte sami.

 

Pokud jste podali úspěšný projekt nebo to máte teprve v plánu, potěší vás, že splnit podmínku povinné publicity není nic složitého. Přesvědčte se sami.

Jak splnit podmínky povinné publicity?

  • Zveřejnit informace o podpoře z EU včetně stručného popisu a cílů projektu na internetových stránkách příjemce, pokud jimi disponuje.
  • Umístit plakátu splňujícího požadavky na povinnou publicitu na místě dobře viditelném pro veřejnost.
  • U projektů se schválenou dotací více než 500 tis. Eur platí povinnost umístit po dobu realizace projektu dočasný billboard, který je po ukončení projektu nahrazen stálou pamětní deskou, to platí i pro projekty, které spočívají v nákupu hmotného majetku.

Nástroje povinné publicity je třeba umístit ihned po zahájení prací na projektu a zachovat je umístěné až do skončení udržitelnosti projektu. O plnění dané povinnosti příjemce informuje v žádostech o platbu a následně prostřednictvím zpráv o udržitelnosti projektu dokládáním fotodokumentace.

 

Výjimku z výše uvedených požadavků na dobu plnění povinné publicity tvoří povinnost pořádání OPEN DAYS, tedy slavnostního ukončení projektu. Jak přesně je to s podmínkami OPEN DAYS u projektů se schválenou dotací přesahující 50 mil. Kč, píšeme ZDE.

Pokud si nejste jistí použitím vhodného nástroje publicity, napište nám nebo zavolejte, rádi Vám pomůžeme i v této oblasti.

Chcete být i nadále v obraze? Sledujte nás.

Divinova

Veronika Divinová

Veronika pro vás pravidelně připravuje newslettery s novinkami nejen ze světa dotací, ale také z oblasti daní, účetnictví, práva, pojištění nebo auditu. Píše a publikuje články a spravuje sociální sítě.

MÁM ZÁJEM O DOTAČNÍ PORADENSTVÍ

Vyplňte formulář a my se vám ozveme zpět co nejdříve.

    *povinné pole





    Přejít nahoru