Nový program TA ČR – program SIGMA

18. května 2022 byl schválen nový program TA ČR (Technologická agentura České republiky). Program nese název SIGMA a zaměřuje se na podporu projektů aplikovaného výzkumu a inovací. Výši podpory, dobu trvání a mnoho dalšího se dozvíte uvnitř článku.
Divinova

Veronika Divinová

7. 7. 2022
Novy-program-TA-CR-program-SIGMA

18. května 2022 byl schválen nový program TA ČR (Technologická agentura České republiky). Program nese název SIGMA a zaměřuje se na podporu projektů aplikovaného výzkumu a inovací. Hlavní výhodou programu SIGMA je, že na úrovni programu, který je schválen vládou jsou definovány pouze elementární podmínky a další specifičtější parametry budou určeny teprve následně, dle aktuálních potřeb jednotlivých soutěží.

 

Vizí programu SIGMA je sloučení několika aktuálních programů TA ČR do jednoho, podpora regionů dle jejich inovačních možností a podpora průřezových a systémových opatření. Program SIGMA bude postupně naplňovat aktivity stávajících programů: ZÉTA, ÉTA, GAMA 2, DELTA 2 a unijních nástrojů.

Cílem programu je podpora aplikovaného výzkumu a inovací, které vedou k tvorbě nových výsledků s dopadem na jejich praktické využití. Náplň programu je možné rozdělit do celkem 5 dílčích cílů, těmi jsou:

  1. Aktivity tzv. předaplikačního výzkumu
  2. Začínající výzkumníci/e a vyrovnání příležitostí v projektech aplikovaného výzkumu
  3. Podpora inovačního potenciálu společenských věd
  4. Spolupráce na mezinárodní úrovni
  5. Průřezová podpora

Program je určen na dobu 8 let (předpokládá se její prodloužení na 14 let). To znamená, že doba jeho trvání je plánována minimálně od roku 2022 do roku 2029. Zahájení poskytování podpory je poté plánováno od roku 2023. Veřejné soutěže budou vyhlašovány každoročně. Očekáváná výše podpory by se měla pohybovat, dle jednotlivých cílů, v rozmezí 75 – 100%.

 

Celková alokace programu SIGMA by měla dosahovat částky 8 925 milionů Kč.

Chcete mít jistotu, že podáte úspěšný projekt? Ozvěte se nám, rádi vám se získáním dotace pomůžeme.

Chcete být i nadále v obraze? Sledujte nás.

Divinova

Veronika Divinová

Veronika pro vás pravidelně připravuje newslettery s novinkami nejen ze světa dotací, ale také z oblasti daní, účetnictví, práva, pojištění nebo auditu. Píše a publikuje články a spravuje sociální sítě.

Neseme odpovědnost spolu s vámi

Za naše služby nám náleží odměna až po úspěšném získání vaší dotace. Realizujeme proto pouze takové projekty, které mají vysokou šanci na úspěch. Nemarníme zbytečně váš čas a neslibujeme vám nemožné. Naprostá otevřenost je klíčovým pilířem naší spolupráce.

MÁM ZÁJEM O DOTAČNÍ PORADENSTVÍ

Vyplňte formulář a my se vám co nejdříve ozveme zpět. 

    *povinné pole





    Přejít nahoru