Novinky v DPH platné od 1. července 2023

Dne 1. července 2023 by měla nabýt účinnosti novela zákona o DPH, u níž dochází k novému vymezení staveb pro účely uplatnění snížené sazby daně u výstavby rodinných či bytových domů.

Lucie Kořínková

5. 4. 2023

Dne 1. července 2023 by měla nabýt účinnosti novela zákona o DPH, u níž dochází k novému vymezení staveb pro účely uplatnění snížené sazby daně u výstavby rodinných či bytových domů. Ke schválení novely došlo v návaznosti na změnu stavebního zákona. Novela zákona se dotkne nejen oboru stavebnictví, ale také nájmu a dalších plnění spojených s nemovitostmi. Vzhledem k některým nejednoznačným ustanovením odborná platforma daňových poradců očekává, že Generální finanční ředitelství vydá včas Informaci, která veškeré nesrovnalosti objasní. O dalším průběhu vás budeme informovat.

Chcete být i nadále v obraze? Sledujte nás.

Lucie Kořínková

Lucie je v GRANTEXU daňovou poradkyní. Podstatnou část své kariéry strávila ve společnosti PwC, kde se dlouhodobě specializovala na poradenství související s daní z přidané hodnoty. Ve skupině GRANTEX se věnuje všem tuzemským daním a mezinárodnímu zdanění. Při volbě studia se Lucie řídila citátem, že v životě jsou jen dvě jistoty: daně a smrt. I proto se rozhodla pro Vysokou školu ekonomickou, obor Zdanění a daňová politika.

MÁM ZÁJEM O DAŇOVÉ PORADENSTVÍ

Vyplňte formulář a my se vám co nejdříve ozveme zpět. 

    *povinné pole





    Přejít nahoru