Novela zákona o DPH vztahující se k e-commerce již plně v účinnosti

Novela měla být účinná od 1. července 2021. V České republice však nebyl včas dokončen legislativní proces, a proto zákon nabývá účinnost až nyní, tj. od 1. října 2021. 
Divinova

Veronika Divinová

4. 10. 2021
Novela zákona o DPH vztahující se k e-commerce již plně v účinnosti (1)

V průběhu května a června letošního roku jsme vás informovali o očekávaných změnách v uplatňování pravidel DPH u elektronického obchodování (tzv. e-commerce). Novela měla být účinná od 1. července 2021. V České republice však nebyl včas dokončen legislativní proces, a proto zákon nabývá účinnost až nyní, tj. od 1. října 2021.

 

Pokud jde o období od 1. července 2021 do 30. září 2021, daňové subjekty mohou dobrovolně využít přímých účinků Směrnice Rady (EU), na jejímž základě měla být novelizace českého zákona o DPH provedena, tedy je-li to pro ně výhodné.

 

A jaké změny novela zákona o DPH obsahuje? O tom se dočtete více v naších článcích Změna pravidel DPH u elektronického obchodování – I. díl a druhý díl, který naleznete na tomto odkazu.

POTŘEBUJETE POMOCI S E-COMMERCE?
OBRAŤTE SE NA NÁS, RÁDI VÁM POMŮŽEME.

Chcete být i nadále v obraze? Sledujte nás.

Divinova

Veronika Divinová

Veronika pro vás pravidelně připravuje newslettery s novinkami nejen ze světa dotací, ale také z oblasti daní, účetnictví, práva, pojištění nebo auditu. Píše a publikuje články a spravuje sociální sítě.

MÁM ZÁJEM O DAŇOVÉ PORADENSTVÍ

Vyplňte formulář a my se vám ozveme zpět co nejdříve.

    *povinné pole





    Přejít nahoru