Mimořádná podpora podnikatelů

Ministerstvo průmyslu a obchodu spouští od 15. listopadu mimořádnou výzvu na podporu zvýšených nákladů na zemní plyn a elektřinu. Žadatelé mohou získat až 70% dotaci na zvýšené náklady oproti období 2021. Výzva je určena pro kategorii velkých podniků (výpočet velikosti podniku dle definice Malých a středních podniků) a lze ji uplatnit na celém území České republiky, vč. hl. m. Prahy.
Divinova

Veronika Divinová

10. 11. 2022
mimoradna-podpora-podnikatelu

Předběžná výše alokace výzvy je 30 mld. Kč.

Podpora se vztahuje na období 1. února 2022 – 31. října 2022. Výzva je určena pro žadatele, kteří prokáží v tomto období min. dvojnásobný nárust nákladů na zemní plyn nebo elektřinu, a to oproti roku 2021. Podávat žádosti lze pouze do 31. ledna 2023. Výše podpory se pohybuje mezi 30 % až 70 %.

 

Zajímá vás, jaká výše podpory se týká vašeho podniku? Podívejte se na bližší informace k dotaci, kde blíže popisujeme 3 typy žadatelů a jim přidělenou výši podpory.

Výzva č. 1 z Programu podpory na zvýšené náklady na zemní plyn a elektřinu v důsledku mimořádně prudkého růstu jejich cen

 

Využijte podporu ve výši až 70 % na zvýšené náklady energií v období od 1. února 2022 do 31. října 2022 s předpokládanou alokací 30 mld. Kč. Výzva je určena podnikajícím subjektům, na které se nevztahuje zastropování cen energií dle nařízení vlády č. 298 v platném znění.

Chcete mít jistotu, že podáte úspěšnou žádost? Ozvěte se nám, rádi vám se získáním dotace pomůžeme.

Chcete být i nadále v obraze? Sledujte nás.

Divinova

Veronika Divinová

Veronika pro vás pravidelně připravuje newslettery s novinkami nejen ze světa dotací, ale také z oblasti daní, účetnictví, práva, pojištění nebo auditu. Píše a publikuje články a spravuje sociální sítě.

Neseme odpovědnost spolu s vámi

Za naše služby nám náleží odměna až po úspěšném získání vaší dotace. Realizujeme proto pouze takové projekty, které mají vysokou šanci na úspěch. Nemarníme zbytečně váš čas a neslibujeme vám nemožné. Naprostá otevřenost je klíčovým pilířem naší spolupráce.

MÁM ZÁJEM O DOTAČNÍ PORADENSTVÍ

Vyplňte formulář a my se vám co nejdříve ozveme zpět. 

    *povinné pole





    Přejít nahoru