Krása stínící techniky v našich domovech

Stínící technika může pro váš domov přinášet spoustu výhod, a to nejenom v létě, ale i v zimě. Hlavní výhodou je její schopnost izolace a úspora energie, ale to není vše! Přečtěte si náš článek a dozvíte se i další přednosti, které stínící technika nabízí.

Dominik Pokorný

23. 5. 2022
Krasa-stinici-techniky-v-nasich-domovech

Venkovní počasí je rok od roku méně předvídatelné. Zimy jsou čím dál mrazivější, zatímco léta jsou stále teplejší a do toho všeho mají častější teplotní výkyvy. Tomu všemu navíc vůbec nepřispívá současná energetická krize a neustále rostoucí ceny energií – především elektřiny. Ta je do budoucna stále velmi nejasná a panují spekulace, zdali se bude ještě zhoršovat. Jeden z těchto problémů nebo dokonce kombinace obou z nich může ztrpčovat život spoustě lidem po celém území České republiky – ale nemusí tomu tak být!

 

Zajímá vás, co může tento problém vyřešit? Pak se podívejte o pár řádků níže.

Ideálním řešením pro spoustu občanů naší republiky může být využití stínící techniky. Spoustu lidí to možná v tuto chvíli překvapí anebo si dokonce říkáte, jak vám stínící technika může pomoci vyřešit energetickou krizi či výkyvy počasí – rádi vám sdělíme účinky a výhody, proč je dobré si stínící techniku pro váš byt či dům pořídit. Výhod, které přináší, je opravdu spoustu.

Skvěle izolují

Venkovní žaluzie, především ve stavu, kdy jsou sklopené, mají velmi výkonnou vlastnost – izolaci. To znamená, že se v zimě sníží únik tepla z vašeho bydlení, díky čemuž můžete během těchto dní výrazně ušetřit za vytápění, zatímco v létě mohou žaluzie sloužit jako ochrana před vstupem sluníčka a vedra do vašich rodinných prostor. Venkovní žaluzie umí však velmi dobře izolovat ještě jednu věc.

 

Podobně, jako je tomu například u zateplení vašeho bydlení, tak i venkovní žaluzie či rolety umí skvěle izolovat okolní hluk z vnějších prostor (například z rušné ulice), díky čemuž si můžete dopřát většího klidu a soukromí.

Ale ani tím výhody venkovní stínící techniky nekončí.

Chrání před zloději i před míčem

Venkovní žaluzie a rolety mohou skvěle sloužit jako ochrana před vnějšími faktory – snižují riziko krádeže vnitřních prostor a rovněž minimalizují šanci na rozbité okno při zásahu vnějším objektem (př. míč, kámen). Díky žaluziím zloději nevidí dovnitř objektu a současně je mnohem složitější se skrze žaluzie dostat dovnitř (v případě vašeho zájmu existují vyloženě i bezpečnostní žaluzie proti zlodějům), díky čemuž se výrazně snižuje riziko a motivace násilného vniknutí.

Stejně tak je tomu i při zásahu skla cizím objektem, jako je například fotbalový míč – stínící technika je odolnější než sklo a může sloužit jako jeho protekce, tudíž při každém zásahu okna či dveří nemusíte okamžitě měnit nové sklo.

Trpíte alergií nebo vás rozčiluje všudypřítomný pyl? I to umí stínící technika vyřešit

Mezi poslední výhody, proč je dobré si stínící techniku pořídit, patří ochrana proti pylu a alergiím. S příchodem léta často přichází  i pylová sezóna, což je pro spoustu lidí nepříjemná záležitost. Venkovní žaluzie ochrání vaše bydlení nejen před vstupem pylu dovnitř bydliště, ale také může nahradit různé sítě, žaluzie, záclony a závěsy, což má za následek, že se ve vašem domě už nebude usazovat prach a podněty pro vaše alergie.

 

Jste i přes to všechno stále na vážkách? Kromě všech výše vyčtených výhod, žaluzie mohou vizuálně zkrášlovat váš dům či byt. Ten se může stát ještě lákavějším nejen pro vás, ale i vašeho okolí. A v případě obav, že by vás stínící technika v něčem omezovala, ji můžete vždy vytáhnout nahoru a je to, jako byste o ní ani nevěděli.

Máte nějaké dotazy nebo potřebujete poradit s dotací? Obraťte se na nás, rádi Vám pomůžeme.

Chcete být i nadále v obraze? Sledujte nás.

Dominik Pokorný

Dominik tvoří marketingový tým GRANTEXU, kde má na starosti především správu webových stránek, analytiku a PPC kampaně, podílí se také na řízení dlouhodobých celopodnikových projektů. Jeho koníčkem je tvorba webů, které se věnuje již od studií na Technické univerzitě v Liberci a na Metropolitní univerzitě v Praze.

Neseme odpovědnost spolu s vámi

Za naše služby nám náleží odměna až po úspěšném získání vaší dotace. Realizujeme proto pouze takové projekty, které mají vysokou šanci na úspěch. Nemarníme zbytečně váš čas a neslibujeme vám nemožné. Naprostá otevřenost je klíčovým pilířem naší spolupráce.

MÁM ZÁJEM O DOTAční poradenství

Vyplňte formulář a my se vám co nejdříve ozveme zpět. 

    *povinné pole





    Přejít nahoru