Inovuj, tedy přežij!

Využijte podpory na projekty zavádění digitalizace a automatizace ve firmách či inovaci vlastních výrobků.
Divinova

Veronika Divinová

15. 11. 2021
Inovuj, tedy přežij_1

Možná si říkáte, proč ten poměrně agitační tón v nadpise, ale inovace jako strategie přežití firmy je sázka na jistotu do budoucna. A nyní máte i možnost využít šance inovovat s finanční podporou. Konkrétně se jedná o dotace z programu The Country for the Future (CFF) na projekty zavádění digitalizace, robotizace, automatizace ve firmách či inovaci vlastních výrobků.

KDO MŮŽE PODPORU ZÍSKAT A KOLIK?

Dotace je určena malým a středním podnikům na celém území ČR včetně hl. m. Prahy, to znamená:

  • Malý podnik – méně než 50 zaměstnanců.
  • Střední podnik – 50 až 249 zaměstnanců.

Žadatel zároveň musí mít minimálně 2letou ekonomickou historii. Předpokládaná míra dotace činí 50 % způsobilých nákladů, kde maximální výše dotace činí 25 milionů Kč. Ve většině případů vyplácení dotace probíhá ve formě ex post, tedy až po skončení projektu, v tomto případě velkou výhodou je, že peníze obdržíte ihned po schválení projektu.

NA CO MŮŽETE DOTACI VYUŽÍT?

  • Mzdy zaměstnanců a materiál.
  • Náklady na smluvní výzkum, poznatky a patenty.
  • Poradenské a podpůrné služby v oblasti inovací – konzultace či vzdělávání.
  • Investice do technologií – CNC stroje, 3D tiskárny, polo/automatické linky.
  • Pořízení informačních systémů – ERP, MES, MIS.

Zároveň s programem CFF lze využít i odčitatelné položky na výzkum a vývoj (VaV), což znamená, že se právě náklady na VaV dají odepsat dvakrát. O uznání odčitatelné položky ve formě daňového odpočtu můžete žádat po podání žádosti.

CESTA K ÚSPĚŠNÉ ŽÁDOSTI

Výstupem vašeho projektu by mělo být zavedení inovace v praxi ve vaší firmě, konkrétně za pomocí nového nebo podstatně zdokonaleného produktu, nového nebo podstatně zdokonaleného procesu výroby či nové nebo podstatně zdokonalené služby. Nevíte si s projektem rady? Nevadí, obraťte se na nás. O tom, že hovoří se v těchto projektech umíme pohybovat, hovoří výsledky posledí výzvy, slovy dotační poradce Ing. Aleše Darebného: „Patříme mezi nejúspěšnější tvůrce žádostí do CFF, z celkově podaných 36 inovačních projektů bylo 23 určených k podpoře.“

Chcete ve Vaší firmě připravit špičkový projekt? Obraťte se na nás a my Vám rádi pomůžeme.

Chcete být i nadále v obraze? Sledujte nás.

Divinova

Veronika Divinová

Veronika pro vás pravidelně připravuje newslettery s novinkami nejen ze světa dotací, ale také z oblasti daní, účetnictví, práva, pojištění nebo auditu. Píše a publikuje články a spravuje sociální sítě.

MÁM ZÁJEM O DOTAČNÍ PORADENSTVÍ

Vyplňte formulář a my se vám ozveme zpět co nejdříve.

    *povinné pole





    Přejít nahoru