Firmy mohou čerpat dotace na elektromobily

Téměř 1 mld. Kč míří na podporu pořízení elektromobilů z Národního plánu obnovy. Předpokládá se, že v rámci této podpory firmy pořídí až 4550 nových elektroaut nebo aut na vodíkový pohon či nákladních elektrokol.
Divinova

Veronika Divinová

11. 1. 2022
Firmy mohou čerpat dotace na elektromobily_1

Dotační výzva by měla být vyhlášena v průběhu února 2022. Bude se jednat o tzv. průběžnou výzvu. To znamená, že v momentě kdy se vyčerpá alokovaná 1 mld. Kč, bude výzva zastavená. Pokud chce tedy žadatel zvýšit svoji šanci na získání dotace na maximum, měl by žádost podat mezi prvními.

 

Výše dotace se vypočítá z rozdílu mezi cenou ekologické varianty pohonu a té se spalovacím motorem a bude se lišit podle velikosti firmy. Procentuelně se bude výše dotace pohybovat od 30 – 60% v návaznosti na region a velikost podniku.

Pokud někdo z vašich klientů zvažuje nákup elektromobilu/ů, rádi mu pomůžeme s vyřízením dotace. Administrativně nejsou tyto dotační projekty náročné, proto se klient nemusí bát, že bude zahlcen zbytečným papírováním.

Chcete být i nadále v obraze? Sledujte nás.

Divinova

Veronika Divinová

Veronika pro vás pravidelně připravuje newslettery s novinkami nejen ze světa dotací, ale také z oblasti daní, účetnictví, práva, pojištění nebo auditu. Píše a publikuje články a spravuje sociální sítě.

MÁM ZÁJEM O DOTAČNÍ PORADENSTVÍ

Vyplňte formulář a my se vám ozveme zpět co nejdříve.

    *povinné pole





    Přejít nahoru