Dotace na snížení spotřeby vody ve firmách

Voda jako strategická surovina bude časem ještě vzácnější a dražší, když se tedy dnes zaměříte na její recyklaci a optimalizaci s jejím nakládáním, nemůžete udělat chybu. Vaše firma se tímto krokem zároveň lépe adaptuje na změny klimatu. Více v našem článku.
Divinova

Veronika Divinová

27. 9. 2021
Dotace na snížení spotřeby vody ve firmách_1 (1)

V rámci chystaného Národního plánu obnovy a plánu Cirkulární Česko 2040 se připravuje výzva spadající do oběhového hospodářství, která si klade za cíl snížit spotřebu vody ve firmách a v průmyslu. Cílem je urychlit přechod na oběhové hospodářství u nás díky dotační podpoře, v následujícím článku možná zjistíte, že je to výzva přesně pro vás.

PROČ SE VE SVÉ FIRMĚ ZAMĚŘIT NA HOSPODAŘENÍ S VODOU?

Udržitelné nakládání s vodou a optimalizace jejího využívání může vaší firmě přinést nejen značné ekonomické úspory v podobě snížených nákladů, ale také podpoříte důležitý společenský benefit v podobě zavádění užitečných principů oběhového hospodářství nebo pomoci v boji se změnami klimatu.

JAKÉ JSOU MOŽNOSTI ÚSPORY VODY VE FIRMĚ?

  • Zavádění a podpora systémů pro opětovné užití vod jako vody užitkové (tzv. re-use).
  • Zavádění a podpora recyklačních systémů vod, což je vhodné zejména pro opětovné využití málo znečištěných nebo částečně vyčištěných odpadních vod a také pro vody srážkové.
  • Optimalizace spotřeby vody v rámci samotného výrobního procesu instalací nových technologií a zařízení s cílem úspory vody.
  • Přímá recyklace vody ve výrobních odvětvích s vysokou spotřebou vody.
  • Opětovné využívání znečištěné či využité provozní vody v jiných procesech.
  • Optimalizace využívání vody v obslužných provozech podniků.
  • Snižování ztrát vody v uzavřených okruzích nebo rozvodech vody.
  • Využívání potenciálu odpadní páry, a další.

REALIZACE PROJEKTU A JEHO VÝHODY

S vlastní realizací projektu se počítá až do konce roku 2025, takže máte dostatek času připravit kvalitní projekt, který vaší firmě přinese řadu výhod, ať už jsou to výše zmíněné ekonomické úspory, ale také náskok před konkurencí. Voda jako strategická surovina bude časem vzácnější a dražší, takže když se dnes zaměříte na její recyklaci a optimalizaci s jejím nakládáním, nemůžete udělat chybu. Vaše firma se tímto krokem zároveň lépe adaptuje na změny klimatu.

ZARUČENOU CESTOU K ÚSPĚCHU JE PŘIPRAVIT KVALITNÍ PROJEKT SE VŠEMI NÁLEŽITOSTMI.
OBRAŤTE SE NA NÁS, RÁDI VÁM POMŮŽEME.

Chcete být i nadále v obraze? Sledujte nás.

Divinova

Veronika Divinová

Veronika pro vás pravidelně připravuje newslettery s novinkami nejen ze světa dotací, ale také z oblasti daní, účetnictví, práva, pojištění nebo auditu. Píše a publikuje články a spravuje sociální sítě.

MÁM ZÁJEM O DOTAČNÍ PORADENSTVÍ

Vyplňte formulář a my se vám ozveme zpět co nejdříve.

    *povinné pole





    Přejít nahoru