Dotace na energetické úspory pro podniky v roce 2024

Podívejte se na přehled nejzajímavějších dotačních výzev pro firmy, jejichž brány se otevřou na počátku roku 2024. Firmy mohou čerpat dotace například na pořízení fotovoltaiky nebo na komplexní rekonstrukce podnikatelských objektů, které přináší energetické úspory i modernizaci samotných budov a areálů.
Divinova

Veronika Divinová

15. 12. 2023
Fotky web - 2023-12-15T140559.103 (1)

Plánujete v roce 2024 investovat do rozvoje, modernizace nebo snížení energetické náročnosti vašeho podniku? Připravili jsme pro vás nejaktuálnější informace o chystaných výzvách příštího roku, díky kterým získáte dostatek času na přípravu kvalitního a detailního dotačního záměru, a tím i zásadní výhodu před ostatními žadateli. Nezapomínejte, že kvalitní dotační záměr má nejen naplňovat veškeré podmínky vybrané dotační výzvy, ale také by měl být maximálně smysluplný pro další rozvoj vašeho podniku a korespondovat s vaším směřováním a vizemi.

 

U projektů, které cílí na snížení energetické náročnosti podniků, to platí dvojnásob. Obecnou podmínkou pro čerpání dotací v této oblasti je dosažení energetické úspory v minimální výši 30 %, které se dá dosáhnout různými způsoby i jejich kombinacemi. 

Individuální dotační poradenství

Investujete do rozvoje podniku nebo do snížení jeho energetické náročnosti? Naši dotační specialisté s vámi bezplatně prodiskutují aktuální dotační příležitosti vám na míru.

A tak mějte prosím na paměti, že dotační projekty v oblasti energetiky vyžadují spolupráci zkušených specialistů. Určitě se neobejdete bez součinnosti energetického auditora, který by se měl nejen výborně orientovat v oblasti energetických posudků, ale také v konkrétních dotačních výzvách. V GRANTEXU vám kromě komplexního dotačního poradenství zajišťujeme rovněž i služby prověřených energetických specialistů.

REKONSTRUKCE PODNIKATELSKÝCH OBJEKTŮ

A KOMPLEXNÍ ENERGETICKO-ÚSPORNÉ PROJEKTY

 

Dotační program, který vyniká širokou škálou podporovaných aktivit. Základní podmínkou je dosažení min. 30% energetické úspory. V praxi se jedná o komplexní modernizační projekty podnikatelských budov, které přináší mnohem více než jen finanční úspory. 

 

Dotační program:

Úspory energie

Příjem žádostí:

1. čtvrtletí roku 2024

Kdo může žádat:

malé, střední i velké podniky

Místo realizace projektu:

Česká republika mimo hl. m. Prahu

Výše dotace:

bude upřesněno s vyhlášením výzvy (předpoklad 35–65 %)

 

Podporované aktivity:

  • Zateplení a výměna zdrojů tepla vč. výměny oken a dveří
  • Nákup a instalace fotovoltaiky
  • Obměna výrobního zařízení
  • Modernizace a obnova energetických rozvodů (elektřina, teplo a plyn)
  • Modernizace soustav osvětlení budov a průmyslových areálů
  • Pořízení technologií využívajících odpadní teplo vznikající při výrobě
  • Pořízení vzduchotechniky se systémem rekuperace odpadního tepla
  • Pořízení kogenerační jednotky pro účely produkce tepla a elektrické energie
  • Zavedení energetického managementu

Podívejte se na projekt společnosti CLIMAX SERVIS, na který dotační specialisté GRANTEXU úspěšně získali dotaci ve výši 11,5 mil. Kč.

NÁKUP A INSTALACE FOTOVOLTAIKY

Proměňte střechu vašeho průmyslového objektu na fotovoltaickou elektrárnu a využívejte naplno volně dostupné solární energie. Fotovoltaické panely však nemusíte pokládat pouze na střešní krytinu vašeho objektu, ale na jakoukoliv plochu, která je pro fotovoltaickou elektrárnu vhodná. 

 

Dotační program:

RES+

Dotační výzvy:

Nákup a instalace FVE od 10 kWp do 5 MWp

Nákup a instalace FVE nad 1 MWp

Příjem žádostí:

1. čtvrtletí roku 2024

Kdo může žádat:

malé, střední i velké podniky

Místo realizace projektu:

celá Česká republika

Výše dotace:

bude upřesněno s vyhlášením výzvy (předpoklad max. 50 %)

 

Podporované aktivity:

  • Nákup FVE
  • Instalace a montáž FVE
  • Vícepráce, které bezprostředně souvisí s realizací projektu

VÝSTAVBA VĚTRNÝCH ELEKTRÁREN

Začátek roku 2024 přinese také zajímavou dotaci na výstavbu větrných elektráren, které mohou využít podniky všech velikostí na území České republiky mimo Prahu.

 

Dotační program:

Obnovitelné zdroje energie – větrné elektrárny

Příjem žádostí:

1. čtvrtletí roku 2024

Kdo může žádat:

malé, střední i velké podniky

Místo realizace projektu:

Česká republika mimo hl. m. Prahu

Výše dotace:

bude upřesněno s vyhlášením výzvy (předpoklad 50-80 %)

 

Podporované aktivity:

  • Výstavba větrných elektráren (nákup majetku, inženýrská činnost a vypracování projektové dokumentace)

V GRANTEXU se na realizaci dotačních projektů v oblasti energetiky dlouhodobě specializujeme a našim klientům poskytujeme komplexní zprostředkování dotační podpory pod jednou střechou. Každý projekt začínáme energetickou analýzou, která zjišťuje na jakou výši úspory i dotační podpory váš projekt dosáhne. Vy tak získáváte zásadní informace, které vám pomohou rozhodnout, zda vám projekt dává smysl realizovat. Následně připravujeme dotační žádost včetně energetického posudku a provázíme vás také dobou realizací a udržitelnosti projektu.

Chcete být i nadále v obraze? Sledujte nás.

Divinova

Veronika Divinová

Veronika miluje psaní a již od studií obdivovala umění marketingu. Po dokončení magisterského oboru Management a podnikání na Newton University se proto rozhodla plně rozvíjet právě v marketingu. Její nejsilnější parketou je copywriting, e-mail marketing a sociální sítě.

SPOLUPRÁCE BEZ RIZIKA

Nemarníme zbytečně váš čas a neslibujeme nemožné. Naprostá otevřenost je klíčovým pilířem naší spolupráce, a proto také poctivě analyzujeme šance každého projektu. Pokud tedy bude vaše žádost o podporu zamítnuta z důvodu formálních či věcných vad, za naše služby nic nezaplatíte.

MÁM ZÁJEM O DOTACE

Vyplňte formulář a my se vám co nejdříve ozveme zpět. 

    *povinné pole





    Přejít nahoru